Sebevražedné prasátko
search
  • Sebevražedné prasátko

Sebevražedné prasátko

389 Kč
S DPH

Kasička sebevražedné prasátko XXL je skvělým dárkem pro všechny, kterým se nedaří šetřit běžným způsobem. 

Počet
skladem

Přestali jste kouřit či jste začali zdravě jíst a chcete mít jasno v ušetřených penězích? Nebo se odměňujete za splněné předsevzetí? Či si chcete šetřit na dovolenou, kožich, či nové auto? Ale když si dáváte peníze jen tak stranou do obálky, zákeřní šotci učiní, že na konci měsíce je opět prázdná? Pořiďte si pokladničku sebevražedné prasátko.

Prasátko je vybavené kladívkem a v případě naplnění a dosažený na původní záměr úspor je ochotné se rozbít a dát vám uspořené penízky.

Prasátko je opravdu pořádně vypasené, takže do něj můžete spořit opravdu dlouho. Mezitím z něho bude krásná dekorace vašeho bytu.

Růžové prasátko rochnící se v dřevěné ohrádce.

Jak ušetřit peníze je jedna z nejčastějších otázek, je jedno jestli jsou Vám 3 roky nebo 60 let, jestli jste student utápějící svůj intelekt při brigádě sestávající se z doplňování zboží v Tescu nebo ředitel továrny na konzervy, jestli jste Čech či Číňan, něco si ušpórovat chceme prostě všichni :)

Nejjednodušším a také nejstarším způsobem ušetření peněz je ukládání části finančních prostředků do tak zvaného prasátka. A víte proč zrovna prasátko? Kdysi si hospodyně v Anglii schovávaly své ušetřené pence do hliněných džbánů zvaných "pigs"- přeloženo prasátka. Právě z nich a z jejich pojmenování se vyvinuly dnešní prasečí střádanky. Ovšem v současné době již najdeme pokladničky různých tvarů, už to nemusí být jen zvířátka, ale i různé truhličky či ozdobné krabičky.

Věděli jste, že 31. října se slaví Světový den spořivosti? Není to nijak nový svátek. Byl ustanoven v roce 1924 na Světovém kongresu spořivců v Miláně a za první republiky to byl velmi uznávaný svátek. President Masaryk promluvil do rozhlasu, skauti a sokolové organizovali slavnostní besídky. Kampeličky a banky financovaly pro školní dítky návštěvy divadel nebo biografů. Přitom rozdávaly žáčkům kasičky a studentům vkladní knížky s první desetikorunou. Spořivost se považovala za křesťanskou ctnost či dokonce za občanskou povinnost. Junáci měli ve svém desateru zásadu „Šetři a střádej, abys ušetřené mohl použíti v pravý čas“. Kněží na zapadlých vesnicích vysvětlovali princip spoření na prasátku. Několik měsíců jej vykrmujeme, odříkáme si, abychom pak o zabíjačce se dobře najedli. Proto je nejčastějším motivem pro dětské spořitelničky právě prasátko. Městským dětem však vykrmování podsvinčete mnoho neříkalo a tak výrobci kasiček vymýšleli všemožné tvary. Domečky, autíčka či muchomůrky zaplavily každé hračkářství.

A pokud kasičku ještě nemáte a pokud do ní nestřádáte? Tak je to dozajista chyba – ochuzujete se totiž o ten úžasný pocit konci roku rozbít prasátko a koupit si ten hezký svetr nebo ty moderní vysoké kozačky. Takže šetřete přátelé, šetřete, vždyť kdo šetří má za tři :)

Pokud to s šetřením peněz myslíte vážně, tak ať už zvolíte pokladničku v jakémkoliv designu, doporučujeme zakoupit takovou pokladničku která nejde jednoduše otevřít (tzv. prasátko bez přístupu k penězům). Šetřit peníze do kasičky můžete buď po určitou dobu nebo do doby než se kasičku podaří zcela naplnit, pak již následuje rozbití prasátka a užívání si našetřených peněz.

Pro ty z Vás, kteří se znají a vědí, že různými podloudnými způsoby chodí nenápadně prasátku pouštět žilou i během spoření, si dovolujeme doporučit toto oddané prasátko, smířeném se svým osudem. Krom úzké štěrbinky na penízky nemá žádný další otvor, kterým by bylo možno naspořené miliony dostat ven, takže jeiný způsob jak se dostat k úsporám je prasátkovražda, což je čin dosti hrůzný a zvrácený a hlavně nevratný, takže je rozumnější a vůči prasátku solidární, počkat s pokladničkozabíjačkou co nejdéle, dokud není pašík úplně plný. Pak už není žádné jiné řešení…

Prosíme Vás abyste za nebohá prasátka, které již nejsou mezi námi drželi s námi minutu ticha… děkujeme.

Materiál

Porcelán

Specifické reference

ean13
4029811249817