Dárková bedna s páčidlem - Jack Daniel's
search
  • Dárková bedna s páčidlem - Jack Daniel's

Bedna s Jack Daniel's

2 399 Kč
S DPH

Dárková bedna s páčidlem je pravý, opravdu originální dárek pro každého oslavence. Bedna plná pochoutek doplněná lahví kvalitního alkoholu udělá radost - to ale až poté, co se obdarovanému podaří přiloženým páčidlem dárkovou bednu vypáčit.

Počet
SKLADEM, dodání 1-2 dny

Dárková bedna s páčidlem je pravý, opravdu originální dárek pro každého oslavence. Bedna plná pochoutek doplněná lahví kvalitního alkoholu udělá radost - to ale až poté, co se obdarovanému podaří přiloženým páčidlem dárkovou bednu vypáčit.

Nejznámější Tennessee Whiskey na světě, Jack Daniel's old No. 7, se vyznačuje sytou, středně medovinovou barvou s výrazným pomerančovým tónem. Svou jemnou chuť získává díky překapávání přes třímetrovou vrstvu uhlí javoru cukrodárného a následným přibližně čtyřletým zráním v dubových sudech.

 

Obsah balení

1x ručně vyráběná dřevěný dárková bedna 

1x ručně vyrobené páčidlo

1x lahev Jack Daniel's 0,7l

1x barbecue omáčka Jack Daniel's BBW Original 553g

1x plechovka Cola s Jack Daniel's 5% 0,33l

1x luxusní mléčná čokoláda Jack Daniel's 100g

1x gurmánská paštika Arnaud 90g

1x lahodná konfitovaná šalotka Chutney 150g

1x dárková kovová karta - otvírák eso

 

Historie palírny Jack Daniel's

Jack Daniel vlastním jménem Jasper Newton Daniel se narodil v září roku 1850 v Lynchburgu ve státě Tennessee, jako nejmladší z 10 dětí. Přesné datum narození není známo, jelikož veškeré záznamy byly zničeny požárem. V raném věku odešel Jack z domova a byl vychováván rodinným přítelem jménem Dan Call. Call byl luteránským pastorem, ale vlastnil také palírnu na whiskey hned za městem Lynchburg. Tady se mladý Jack naučil výrobě whisky. V září roku 1863, když mu bylo třináct let, rozhodl se pan Call zasvětit svůj život úřadu pastora a palírnu Jackovi prodal. Po občanské válce v roce 1866 musely být všechny palírny registrované. Jack Daniel tu svojí zaregistroval jako první a to ve svých 16 letech. Tímto má lihovar v Lynchburgu statut nejstarší registrované palírny v USA a byl zařazen mezi národní památky. Město Lynchburg má zhruba 360 obyvatel a paradoxně je to jediné místo, kde bez přerušení od 1909 panuje prohibice, je zde přísně zakázán prodej alkoholu na veřejných místech – tento tzv. „suchý zákon“ neplatí pouze za branou lihovaru Jack Daniel's.

 

Záhada čísla "7"

Jack zemřel v roce 1911. Jeho smrti předcházela příhoda, kdy jednoho brzkého rána přišel do práce a snažil se otevřít svůj sejf. Nemohl si však vzpomenout na správnou kombinaci kódu, a tak do ocelového sejfu vztekle kopnul a zlomil si palec u levé nohy. Zprvu jen kulhal, ale později se v ráně usadila infekce, která vyústila v krevní otravu. Protože se nikdy neoženil a neměl děti, odkázal palírnu svým synovcům Lemu Motlowovi a Dicku Danielu. Dick však po roce předal svůj podíl Lemovi. Následně byla firma začleněna jako: „Jack Daniel Distillery, Lem Motlow, Prop, Inc.“; což znamenalo, že i nadále firma patřila panu Lemu Motlowovi Za označením Old. No 7, které se objevuje na známé etiketě láhve Jack Daniel's Tennessee Whiskey, se skrývá celá řada příběhů, ovšem nikdo neví, který z nich je pravdivý. Někdo tvrdí, že 7 bylo Jackovo šťastné číslo, někdo že měl 7 milenek, nebo že se jedná o číslo vlaku, kterým převážel Jack Daniel's sudy. Existuje ještě několik dalších vysvětlení, ale všechny jsou spekulativní. Pravdou je, že ten správný příběh stojící za číslem „7“ zůstává záhadou. Znal ho jenom Jack a ten ho nikomu neřekl.

 

* Zákaz prodeje alkoholických nápojů a tabákových výrobků osobám mladším 18 let!

* Ověření věku bude ověřeno při předání zboží - dopravce požaduje předložení občanského průkazu.