Dárková bedna s páčidlem - gin Hendrick's
search
  • Dárková bedna s páčidlem - gin Hendrick's

Bedna s ginem Hendrick's

2 499 Kč
S DPH

Dárková bedna s páčidlem je pravý, opravdu originální dárek pro každého oslavence. Bedna plná pochoutek doplněná lahví kvalitního alkoholu udělá radost - to ale až poté, co se obdarovanému podaří přiloženým páčidlem dárkovou bednu vypáčit.

Počet
SKLADEM, dodání 1-2 dny

Dárková bedna s páčidlem je pravý, opravdu originální dárek pro každého oslavence. Bedna plná pochoutek doplněná lahví kvalitního alkoholu udělá radost - to ale až poté, co se obdarovanému podaří přiloženým páčidlem dárkovou bednu vypáčit.

 

Obsah balení

1x ručně vyráběná dřevěný dárková bedna 

1x ručně vyrobené páčidlo

1x lahev gin Hendrick's 0,7l

1x hořká čokoláda Toblerone 100g

1x lahev tonicu Franklin&Sons 0,2l

1x skvělá marmeláda Mackay's s chilli 235g

1x kvalitní kaviár Caviart 100g

1x gurmánská paštika ArnCaud 90g

1x lahodná konfitovaná šalotka Chutney 150g

1x sušené hověz maso Fine Gusto 12g

1x dárková kovová karta - otvírák eso

 

Historie ginu

Gin pochází z Nizozemska, kde byl poprvé objeven r. 1650. Vynalezl jej Dr. Fanciscus de La Boie známý spíše pod jménem Dr. Sylvius, profesor medicíny na univerzitě v Leidenu. Stejně jako mnoho jiných destilátů bylo použití zamýšleno jako lék. Dr. Sylvius chtěl nalézt levné diuretikum, které by použil jako lék na ledvinové potíže. Smíchal tedy dvě močopudné suroviny: olej z jalovcových bobulí a obilný destilát. Takto vzniklou směs nazval genever (fr. genévrier [žənẹvrijeːr] = jalovec). Angličtí vojáci nazvali tento nápoj „holandská kuráž“ a přivezli jej do Anglie, kde natolik zachutnal, že býval považován za národní nápoj. Druhý typ ginu, který vyvinuli londýnští lihovarníci, se nazývá dry gin ([ˌdrai ˈdžin]), někdy také s přídomkem London ([ˈlandən]), což naznačuje místo, kde byl poprvé vyroben. Tento typ se od toho holandského liší nejen výrobou, ale i chutí. Vznikl r. 1831. Vyrábí se destilací z obilí a přidáním všemožných bylin jako např. kardamom, pomerančová kůra nebo jalovčinky a spousta dalších přísad, které jsou vlastním tajným receptem každé palírny.

Gin se přidává do různých koktejlů, např. gimlet, gin-fizz, Martini nebo gin s tonikem. Tento nápoj má i své muzeum, a to v Hasseltu v severovýchodní Belgii.

 

* Zákaz prodeje alkoholických nápojů a tabákových výrobků osobám mladším 18 let!

* Ověření věku bude ověřeno při předání zboží - dopravce požaduje předložení občanského průkazu.