Dárková bedna s páčidlem - sekt Bohemia
search
  • Dárková bedna s páčidlem - sekt Bohemia

Bedna se sektem Bohemia

1 299 Kč
S DPH

Dárková bedna s páčidlem je pravý, opravdu originální dárek pro každého oslavence. Bedna plná pochoutek doplněná lahví kvalitního alkoholu udělá radost - to ale až poté, co se obdarovanému podaří přiloženým páčidlem dárkovou bednu vypáčit.

Počet
SKLADEM, dodání 1-2 dny

Dárková bedna s páčidlem je pravý, opravdu originální dárek pro každého oslavence. Bedna plná pochoutek doplněná lahví kvalitního alkoholu udělá radost - to ale až poté, co se obdarovanému podaří přiloženým páčidlem dárkovou bednu vypáčit.

 

Obsah balení

1x ručně vyráběná dřevěný dárková bedna 

1x ručně vyrobené páčidlo

1x lahev Bohemia Sekt 0,375l

1x hořká čokoláda Toblerone 100g

1x kvalitní kaviár Caviart červený 100g

1x kvalitní kaviár Caviart černý 100g

1x olivy zelené 142g

1x olivy tmavé 142g

 

Výroba sektu

Sekt se vyrábí dvojí cestou z vína, které je nejčastěji v podobě suchého kyselejšího vína. V první fázi dojde k lisování hroznů, čímž se zabrání vzniku oxidantních látek a tříslovin. Klasickou a původní metodou je kvašení vína v láhvi, které je ve Francii nazýváno jako Méthode Champenoise.

Méthode Champenoise je tradiční postup výroby šumivých vín v Champagni a je založen na druhotném kvašení v láhvi. K ručnímu sběru hroznů, které se vyznačují nižším obsahem cukrů a výraznou kyselinkou, dochází již 100 dní po odkvětu, kdy má hrozen nejvyšší kvalitu. Hrozny jsou opatrně lisovány, do moštu přidány kvasinky a proběhne první kvašení v kádích, vzácně v dubových sudech. Následuje scelování a stáčení vína do lahví, do nichž se přidává tirážní likér, což je směs třtinového cukru, kvasinkové kultury a "starého" vína. Láhev se uzavře korunkovým uzávěrem a uloží do vodorovné polohy. Nastává druhotné kvašení a vzniklý CO2 proměňuje tiché víno v šumivé. Tato metoda vyžaduje nejméně 9 měsíců následného vyzrávání vína před odstraněním sedimentů. Odumírající kvasinky se rozkládají a obohacují víno o specifickou chuť i vůni. Vrcholná fáze výroby představuje setřásání sedliny na zátku. V praxi to znamená, že lahve jsou obrácené zátkou dolů, nakloněné a každý den se přetřásají. Následně jsou hrdla lahví ochlazena, po otevření láhve vystřelí zmrzlé sedimenty ven a tím končí fáze odkalení. Obsah láhve se doplní buď suchým vínem – tak vznikají vyhlášená šampaňská vína v kategorii brut nature bez přidaného cukru, nebo se doplní expedičním likérem – směsí vína a cukru na škále extra brut až doux. Tím se reguluje sladkost výsledného vína. Lahve jsou uzavřeny korkovou zátkou a zabezpečeny drátěným košíčkem.

U ostatních šumivých vín, byť vyrobených týmž postupem, je povoleno používat označení méthode traditionnelle (tj. označení šampaňského mohou mít jen vína vyrobená v Champagne). Druhou metodou je kvašení v tanku nazývané charmat, které je z hlediska výrobních nákladů značně levnější a umožňuje větší objem produkce. Charmat-Martinotti nebo také Charmatova metoda je jednou z nejrozšířenějších a vyrábí se s ní lehká, jemná šumivá vína. Je založena na principu druhotného kvašení v nerezových ocelových tancích, z nichž se kapalina stáčí do lahví pod tlakem. Výroba je poměrně rychlá a trvá „jen“ několik týdnů. Používají se především odrůdy, které nejsou tak drahé jako Pinot noir nebo Chardonnay.

Vyrábějí se v uzavřených nádobách do přetlaku 0,25 MPa.

 

* Zákaz prodeje alkoholických nápojů a tabákových výrobků osobám mladším 18 let!

* Ověření věku bude ověřeno při předání zboží - dopravce požaduje předložené občanského průkazu.